Community

Duurzame verandering

Het PURE! Dream Centre gelooft er in dat inkomensgenererende projecten machtsversterking en vindingrijkheid stimuleren en kunnen leiden tot duurzame verandering. De projecten richten zich met name op vrouwen, omdat middelen onder beheer van vrouwen geassocieerd worden met hogere toewijzing van onderwijs en een verbeterd welzijn voor kinderen.

Trainee programma

Het PURE! Dream Centre ondersteunt verschillende posities voor stagiaires uit de community. Het doel van het programma is tweeledig. Het verhoogt enerzijds de kans op een toekomstige baan omdat ze de mogelijkheid krijgen praktische werkervaring op te doen. Anderzijds wordt de stagiair ondersteund bij het volgen van de middelbare school of universiteit, of krijgt hij of zij hulp bij de keuze van een vervolgopleiding.

Homebased programma

Het ‘home-based’ productieproject richt zich op onbevoorrechte vrouwen uit de Kandek community, die gemotiveerd en gedreven zijn om hun situatie te veranderen.

Het programma kan gezien worden als een sociaal business project. De deelnemers aan het programma leren hoe ze natuurlijke materialen moeten verwerken, zodat ze commercieel aantrekkelijke producten kunnen produceren voor de souvenir markt; een sector met een groeiende winst van 70 miljoen dollar per jaar. De deelnemers worden gezien als zelfstandige producenten die hun productie vanuit huis runnen. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen productie, de kwaliteit van hun producten en de autonomie die essentieel is voor het algehele succes van het programma.

De productie wordt thuis uitgevoerd, aangezien het thuisfront een logische, goedkope plaats is voor de vrouwen om hun ondernemersactiviteiten uit te voeren. Daarnaast geeft het de vrouwen de kans om hun werk te combineren met hun huiselijke taken. Het project spreekt vrouwen aan omdat ze op deze manier ook meer tijd aan hun gezin kunnen besteden.

Hoewel het PURE! Dream Centre de rol van een ondernemer of tussenpersoon heeft vervuld gedurende de eerste twee jaar van het programma, is een van de producenten dankzij ‘capacity building’ deze rol kunnen gaan vervullen. Het ‘home-based’ productieprogramma is zelfvoorzienend. Het genereerd een degelijk inkomen, en zelfs een kleine winst, voor alle betrokken vrouwen. Op dit moment is de rol van het PURE! Dream Centre beperkt tot het voorzien van technische ondersteuning en advies.

Vakopleiding naailessen

Het naaiprogramma richt zich op jonge vrouwen uit de Kandek gemeenschap – diegenen die sinds jonge leeftijd niet meer naar school gaan, jonge moeders en jonge vrouwen met een weinig belovend toekomstperspectief. Ze missen de juiste opleiding, kennis en ervaring om op de huidige arbeidsmarkt een passende baan te vinden. Uiteindelijk moeten ze genoegen nemen met kwalitatief lage baantjes, resulterend in onregelmatige inkomsten die vaak niet toereikend zijn om in de basisbehoeften te kunnen voorzien. Ze hebben weinig of geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren.

Deze jonge vrouwen wordt geleerd hoe ze producten kunnen maken die verkocht kunnen worden in de souvenir sector. Ze werken dagelijks in het naaiatelier van PURE! Dream Centre. Vanuit het atelier krijgen ze les en worden de jonge vrouwen ondersteund in het ontwikkelen van producten, het maken van de planning en het controleren van de kwaliteit. Een coördinator van het centrum ondersteund hen bij het vinden van nieuwe klanten en het afsluiten van de overeenkomsten.

PURE! Fietstour

Maak kennis met Cambodja

Wil je kennis maken met het prachtige platteland van Cambodja? Meld je aan voor de PURE! Countryside Bicycle tour. Al fietsend ontmoet je lokale mensen, maak je kennis met de Cambodjaanse cultuur en kom je langs ons PURE! Dream Centre. Met bijzondere stops bij onder andere drie Cambodjaanse gezinnen – waarvan de kinderen hun dromen waarmaken op het PURE! Dream Centre – steun je direct de lokale gemeenschap.

Door het platteland rondom Siem Reap leidt de fietstour je naar het PURE! Dream Centre. Minimaal 17 kilometer Cambodjaanse landweggetjes brengt je op vier bijzondere plekken:

  • Een lokale markt (kijk, luister en huiver).
  • Een lokale familie die je inzicht geeft in traditionele geneeskunde (ervaar het zelf!).
  • Een andere lokale familie die je laat zien hoe ze dag in dag uit rieten dakdelen weven (weef!).
  • Geniet van een traditionele Cambodjaanse lunch bij een Cambodjaanse familie (aarzel niet om een handje mee te helpen in de keuken).

De tour start ‘s morgens om acht uur op het kantoor van PURE! in Siem Reap. Daar word je verwelkomd door een lokale, Engels sprekende gids. Eenmaal op de fiets ben je al binnen 5 minuten op het platteland. Er is genoeg tijd om te stoppen voor foto’s. Vergeet ook niet alle vragen die je hebt over het leven in Cambodja te stellen. De gids geeft je graag een inkijkje in zijn cultuur. Bij de laatste stop, het PURE! Dream Centre, worden de fietsen op een soort aanhanger geladen, voortgetrokken door een Cambodjaanse moto. Samen met de fietsen arriveer je rond de klok van twee uur op de echte Cambodjaanse manier in Siem Reap.

Tijdens de tour is al het eten en drinken inclusief. Zorg dat je goed beschermd bent tegen de zon, en kleed jezelf netjes volgens de Cambodjaanse richtlijnen.

De fietstour is opgezet om enerzijds de lokale gemeenschap te steunen en anderzijds de toeristen te laten kennismaken met het echte Cambodjaanse leven en het platteland. Cambodja biedt zo veel meer dan Siem Reap en de tempels van Angkor Wat.

Maak kennis met Cambodja, meld je graag minimaal 2 dagen op voorhand aan via onze IG coordinator : +(855) 086975425 of mail naar igcoordinator@puredreamcentre.nl

Wil je in Nederland al boeken dan kun je ons kantoor in Maastricht bereiken via joyce@puredreamcentre.nl of 06-28127151

Prijs: $25 pp bij min 4 deelnemers.
Prive tours zijn $30 pp bij 3 en $35 pp bij 2 personen.